VANITAN…the next generation of spray tanning lotions!

VANITAN spray tanning is THE NEXT GENERATION of spray tanning lotions. De toekomst van een gezonde, snelle, egaal bruine huid!

Vanitan is jong, pas ontwikkeld met de huidige kennis en techniek. Dit heeft geresulteerd in het feit dat Vanitan spray tanning lotions de kortste ingrediënten lijst hebben waaraan geen onnodige toevoegingen zijn gedaan.

Alleen de essentiële bestanddelen van de hoogste kwaliteit en de zuiverste DHA bereiken onze Vanitan lotions. Door verneveling van de VANITAN lotion met DHA (natuurlijk ingrediënt) over je huid, wordt er een laagje op je huid aangebracht dat binnen enkele uren zorgt voor een vlekkenloze, streeploze, egaal bruine teint.


Een vlekkenloze, streeploze, egaal bruine teint

Dit gebeurd door een daarvoor opgeleide, gespecialiseerde, professionele spraytan technician die gebruik maakt van een hiervoor speciaal ontwikkeld apparaat. Je wordt bruin zonder de schadelijke UV-straling van de zon of zonnebank.

Je loopt geen gevaar op het risico van huidkanker, huidverbranding, cel veroudering en rimpels. De VANITAN lotion kleurt mooi, natuurlijk bruin op je eigen pigment.


De spraytan blijft 6 tot 10 dagen zitten

Afhankelijk van je huidtype, voorbereiding en nabehandeling. Herhaal je de behandeling daarna, dan bouwt zich een diepere kleur op. Wij hebben een speciaal huidverzorgingsproduct (VANITAN maintener) die je helpt zo lang mogelijk te genieten van je VANITAN spraytan teint. Kijk op onze website of vraag ernaar bij één van onze spraytan techicians.


De spraytan behandeling zelf duurt ongeveer 10 minuten

Maar omdat je tijd nodig hebt om je voor te bereiden, houden wij het op 30 minuten.


Je ziet direct resultaat

De lotion heeft wel enige tijd nodig om te kunnen ontwikkelen. Afhankelijk van de gebruikte lotion op jouw huid, is de tijd die daarvoor nodig is tussen de 1 en 8 uur. In die tijd raden we je aan niet te douchen, zwemmen of intensief te sporten. Hierdoor geef je de spraytan lotion de tijd zich optimaal te ontwikkelen.


Zonnen na een VANITAN spraytan behandeling mag

Wij raden wel aan om de spraytan lotion eerst goed in te laten trekken in je huid en je te beschermen tegen de UV-straling van de zon door gebruik te maken van een bij jouw huid passende beschermingsfactor.


Je bruine teint behoud je zo lang mogelijk door een VANITAN spraytan behandeling na 5 à 6 dagen nogmaals te herhalen

Dit helpt om je kleur te verdiepen en de duur van je teint te verlengen. Dit verschilt uiteraard per huidtype. Het is normaal dat je spraytan teint vervaagt net als een door de zon gebruinde huid. Op dezelfde wijze verdwijnt ook een VANITAN spraytan behandeling. Dit is een natuurlijk proces doordat je huidcellen zich om de gemiddeld 7 dagen vernieuwen.


Dat je zo snel mooi, egaal bruin wordt komt door gebruik van DHA in de spraytan lotions

De werkzame stof in de spraytan lotions is DHA (dihydroxyacetone). DHA is een ketose-suikermolecuul dat reageert met bepaalde eiwitten en aminozuren in de bovenste laag van de huid, waar zich dode, droge huidcellen bevinden. Door die reactie ontstaat binnen korte tijd een stralende bruine kleur op de huid.


DHA is niet gevaarlijk of ongezond

DHA is een natuurlijke suiker die gewonnen word uit druiven, suikerriet of suikerbieten. DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU lidstaten. Spray tanning met DHA word onder andere ook aangeraden door de Amerikaanse huidkankerorganisatie, de Amerikaanse medischevereniging, de Amerikaanse dermatologische academie en de Amerikaanse kankervereniging.
Voor alle zekerheid word een spraytan behandeling niet toegepast op mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes. Ook wordt een spraytan behandeling niet toegepast tijdens een antibioticakuur. Als je last hebt van vitiligo, dan wordt een spraytan juist aangeraden! Als je twijfelt, raadpleeg dan je arts of specialist voordat je een spraytan behandeling boekt in één van onze salons.
Als je zwanger bent raden we je aan om toestemming te vragen aan je verloskundige of arts. Dit is wel zo handig omdat het per vrouw kan verschillen.
Er zijn geen nadelige gevolgen bekend over gebruik van spray tanning tijdens de zwangerschap. Wel weten we dat zonnebanken en zonnen in de zon, uitgesloten is tijdens de zwangerschap vanwege schadelijke UV-straling en oververhitting.

Deze VANITANptation spray kun je zelf vernevelen over je huid.

Handig voor als je er onverwachts goed uit wilt zien maar geen tijd hebt gehad om een spraytan te boeken.
Ideaal om de duur van je VANITAN spraytan te verlengen.
VANITANptation kun je overal mee naartoe nemen, dus ook als je op vakantie gaat. Zo ben je altijd verzekerd van een mooie, natuurlijke, gezonde bruine teint.Er zijn ook zelfbruinende producten te koop

Zelfbruinende producten die je kunt kopen in de winkel bevatten een DHA gehalte rond de 3 tot 5%. Het percentage van onze lotions ligt vele malen hoger, namelijk tussen de 8% en 14%! Hierdoor word je teint veel donkerder, ben je direct bruin en ben je verzekerd dat je geen rare strepen, vlekken of oneffenheden krijgt. Dit komt doordat de lotion handmatig verneveld word d.m.v. een speciaal daarvoor ontworpen apparaat. Bij VANITAN krijg je meteen, in één keer, het gewenste resultaat!
Bovendien hebben wij de VANITANptation spray met DHA. VANITANptation spray is gemakkelijk zelf aan te brengen doordat het een spray is en je deze zelf kunt vernevelen over je huid. Handig voor als je er onverwachts goed uit wilt zien en geen tijd hebt gehad om een spray tan te boeken. Makkelijk mee te nemen ook voor als je op vakantie gaat. Zo ben je altijd verzekerd van een mooie, natuurlijke bruine teint.

Voor en na een Vanitan spray tan: kijk hier voor meer informatie.


spraytan apparatuur kopen